2014. október 20., hétfő

Szemölcs eltüntetése - ingyen? Igen!

Mindenkinek volt már szemölcse, ha nem, szinte biztosan találkozni fog vele élete során. Különösebb panaszt nem okoz, de esztétikailag nem a legszebb látványt nyújtja, sokakat zavar, másrészt fertőző, így mindenki próbál tőle megszabadulni több kevesebb sikerrel. Rengeteg kenőcs kapható a gyógyszertárakban akár több ezer forintért, lehet velük kísérletezni, de fordulhatunk a természethez is és teljesen ingyenesen megszabadulhatunk a kellemetlen "vendégtől.

De mi is az a szemölcs?


A szemölcsök kisebb-nagyobb kemény bőrkinövések a test különböző részein. Több típusuk ismert, melyeket általában vírus okoz. Körülbelül 50 vírustípust lehet elkülöníteni. A vírusok által létrehozott kórképek függnek a vírus típusán kívül a fertőzés helyétől, az ott lévő körülményektől, a bőr állapotától. Ezen vírusok okozta bőrfertőzések nagyon gyakoriak. Ide tartozik néhány olyan vírus is, melyek a hámsejtek rákos átalakulását idézhetik elő. 

A tapasztalatok szerint az elmúlt években jelentős mértékben megnövekedett hazánkban a szemölcsös megbetegedések száma, amelynek oka, hogy az egészségtudatosabb életmóddal együtt több időt töltünk fürdőkben és uszodákban, használunk közös edzőtermi sportszereket. Mindez – amellett, hogy az egészségesebb életvitel hasznos és jó – fokozottan növeli azoknak a helyzeteknek a gyakoriságát, amelyek során megfertőződhetünk a szemölcsöt okozó vírus valamelyikével. Itt érdemes megemlítenünk két kiemelten veszélyeztetett csoportot. 




Az első, a gyengébb immunrendszerrel rendelkező, fertőzésekre fogékonyabb kisgyermekek. Az ő esetükben a szemölcs fertőzés kezelésének nehézsége, hogy a szemölcsök okozta bőrirritációra reagálva a seb vakargatása elősegíti a fertőzés továbbterjedését – azaz könnyen válhatnak a család többi tagjai is fertőzötté a közvetlen érintkezés, a közösen használt törülköző, vagy bármilyen más háztartási eszköz által.
A másik kategóriába a kifejezetten legyengült, csökkent ellenálló képességű immunrendszerrel rendelkezők tartoznak, így például azok, akik AIDS betegek, szervátültetésen estek át vagy kemoterápiás kezelés alatt állnak daganatos betegségük kapcsán. Az ő esetükben is hatványozottabb gyakorisággal fordul elő a fertőzöttség.

Tüntessük el a szemölcsöt, ingyen!

A megoldás egy növény, amely szinte mindenki környezetében előfordul. A vérehulló fecskefű. A vérehulló fecskefű (Chelidonium majus) a mákfélék (Papaveraceae) családjának Chelidonium nemzetségébe tartozó egyetlen növényfaj. Magyar népies nevei: vérehullató fecskefű, fecskefű, vereslőfű, vérrel harmatozó fű, aranyfű, arannyal versengő, cinadónia, cinandó, cinadógódric, kecsketej, gódavére, gódirc, kutyatej, mennyeiajándék, rántófű, vérrelharmatozó versellőfű, vérhullatófű. Évelő gyom, és egyben kiváló gyógynövény


Erdők szélein, akácosokban, parlagon, utak, és kerítések mentén, szemetes törmelékes helyeken, kertekben, lakások körül előforduló közönséges gyom. A vérehulló fecskefű kelidonin alkaloidja fájdalomcsillapító és görcsoldó hatású. Általában úgy tekintik, mint amely számos betegségre jó hatással van, de hatását semmilyen kutatás nem igazolja, mindamellett gyakran használt különféle oldatokban, különösen szemölcsökre.

Hogyan használjam?

A szemölcs megszüntetésére a vérehulló fecskefű szárából közvetlenül az érintett bőrszövetre kell cseppentened a növény nedvét. A sárga levet hagyd beszívódni. A növény mérgező volta miatt kerüld, hogy az egészséges bőrre jusson a tej. Néhány hétig alkalmazd naponta két-három alkalommal, míg a szemölcs ki nem fordul a helyéről. Ügyelj arra, hogy a növény nedve szájba ne kerüljön. Amennyiben kapszula, tabletta vagy cseppek formájában alkalmazod belsőleg - emésztőrendszeri panaszok ellen -, tartsd szem előtt, hogy nem ajánlott egy hónapnál tovább szedned.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése